LLL Neden Gerekli

Orijinal Yazı: Why is LLL necessary?
Çeviri: Eylem Atılgan

Emzirmek içgüdüsel ve doğal bir davranıştır, ancak aynı zamanda da gün be gün öğrenilen bir sanattır.

Bir zamanlar çocuklar annelerini, teyzelerini, diğer akrabalarını ve arkadaşlarını emzirirken görerek büyürmüş. Artık bu çok sık rastlanan bir durum değil. Şimdilerde daha ziyade, kadın çocuğunu büyüten başka bir kadını dahi görmeden, kendisini birden bire kucağında bebeğiyle bulur. Yaygın formül mama ve biberon kullanımı sonucu, emzirme sürecine etkili bir şekilde yardımcı olan bir çok mefhumu unuttuk ve çocukların ihtiyaçları ve davranışlarına dair beklentilerimiz değişti.
Günümüzde çoğu insanin hayalindeki sağlıklı bir çocuk tablosu – örneğin nasıl ve ne kadar yiyeceği, nasıl uyuyacağı, ne oranda ve ne kadar zamanda büyümesi gerektiği – genellikle formül mamalarla beslenen bebeklerin tipik davranışlarını temel alır.
Gerçek şu ki hemen hemen tüm kadınlar emzirebilir, bebekleri için yeterli sütü üretebilir ve büyük ya da küçük tüm sorunların üstesinden gelmeyi öğrenebilir. Bu hemen hemen herzaman basit bir pratik bilgi sorunu olup, şansla ilgili değildir. La Leche League toplantılarında hamile kadınlar ya da bebekli anneler, emziren diğer annelerle biraraya gelip, onların tecrübe ve yüreklendirmelerinden destek alabilirler.
Bazı anneler zor doğumların, doğumun hemen ardından alınan yetersiz ve hatalı bilgilerin, ya da fiziksel zorlukların doğurduğu sonuçlarla başa çıkmak ihtiyacındadır. La Leche League bu anneler için de vardır, doğru ve güncel bilgilerle her annenin kendi özel durumu için bilinçli kararlar almasını sağlar.
Emzirmek, kadına anneliği en iyi şekilde yaşaması için eşsiz bir olanak sağlar ve aile ve toplum içinde olumlu değişimlere yol açar. Bilinçli ve ilgili bir kadın, doğum ve emzirme gibi doğal süreçleri kendisi ve bebeği için en iyi şekilde yaşar. O ne zaman harekete geçeceğini, ne zaman yardım isteyeceğini ve hangi seçimi yapması gerektiğini bilir. O hem anne hem de kadın olarak yetişirken, ne zaman ve nasıl yardım isteyeceğini bilir ve diğer kadınlara destek olabilir.
La Leche League emzirmek isteyen tüm kadınlara bilgi ve destek sağlamak üzere kitaplar ve broşürler de yayınlamaktadır. Kurumumuz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve onun dünyanın dört bir yanındaki annelere nasıl yardım ettiğini öğrenmek için LLL hakkında Genel Bilgi sayfamızı ya da  LLL hakkında kaynaklar koleksiyonunu ziyaret edebilirsiniz.


Yararli bilgiler sayfamız anne sütü alan çocukların ebeveynlerine, ilgilendikleri konularda La Leche League International’dan bilgi sağlar. Bu bilgilerin tümü ailenizin yaşam tarzınıza uygun olmayabilir. Bunlar genel bilgiler olup,  tıbbi veya başka türlü bir tavsiye niteliğinde değildir. Eğer bir emzirme sorununuz ya da endişeniz varsa, direk olarak bir La Leche League Lideriyle konuşmanız şiddetle tavsiye olunur. La Leche League Liderleri tıp personeli değildir, bu yüzden sağlık problemleri için lütfen sağlık personeline danışınız.

La Leche League Türkiye
La Leche League Türkiye

La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, teşvik, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen, her hangi bir mezheple bağlantısı olmayan uluslararası bir örgüttür.